• Kodėl rinktis ekologišką produktą?


    Ką reiškia „ekologiškas“ produktas?

    Sertifikuoti ekologiški produktai yra užauginami ir apdorojami nenaudojant jokių sintetinių chemikalų, trąšų ar genetiškai modifikuotų organizmų (GMO). Ekologiški produktai tai ne tik žemės ūkis, kuriame nėra naudojamos cheminės medžiagos, tai apima daug platesnę sąvoką. Ekologiškų produktų gamybai yra svarbu, kaip buvo auginamos, ruošiamos, apdorojamos ir pakuojamos visos sudedamosios produkto medžiagos. Sertifikavimo standartai yra nustatyti tarptautiniu mastu. Jų keliamus reikalavimus tikrina nepriklausomas auditorius, kuris kasmet atlieka visų sertifikuotų atstovų patikrą ir sertifikavimą. Daug gamintojų akcentuoja, kad savo produktų gamybai naudoja natūralius ingredientus, tačiau įsitikinkite, kad naudojate iš tiesų ekologiškus produktus. Patikrinkite, ar gamintojas gali įrodyti, jog jo produktai yra sertifikuoti, kaip ekologiški.

    Kodėl svarbu rinktis sertifikuotus ekologiškus produktus?

    Vienintelis būdas, kuris leidžia klientams įsitikinti, jog jie perka iš tiesų ekologiškus produktus, kuriuose nėra sintetinių cheminių medžiagų ir GMO, yra rinktis produktus su ekologiškumo patvirtinimo sertifikatais. Tokius sertifikatus suteikia nepriklausomos sertifikavimo organizacijos. Norėdami daugiau sužinoti apie „Lanikai Organic“ ekologiškų produktų sertifikatus, prašome spausti čia.

    Penkios priežastys, dėl kurių verta rinktis sertifikuotus ekologiškus produktus:

    • Nekenkia dirvožemiui. Ekologiškų produktai yra neatskiriami nuo modernaus ekologijos bei dirvožemio mokslų suvokimo, tačiau drauge remiasi tradiciniais sėjomainos metodais, leidžiančiais užtikrinti derlingumą, piktžolių ir kenkėjų kontrolę.

    • Nekenkia aplinkai. Ekologiški produktai siekia sumažinti žmonių priklausomybę nuo neatsinaujinančių gamtos išteklių. Ekologiškų produktų gamyba visada orientuojasi į tvarumą, nepamirštant, kad prioritetas yra geriausias įmanomas aplinkos ir laukinės gamtos tvarkymas ir apsauga.

    • Nekenksminga žmonėms. Daugybė tyrimų parodė, kad ekologiško pagrindo sudedamosios medžiagos, lyginant su neekologiškais ingredientais, turi daugiau vitaminų, maistingųjų medžiagų, su vėžiu padedančių kovoti antioksidantų.

    • Nenaudojamos sintetinės cheminės medžiagos. Ekologiškuose produktuose draudžiama naudoti dirbtines chemines medžiagas, pesticidus ir trąšas.

    • Nenaudojami genetiškai modifikuoti organizmai (GMO). Sertifikuoti ekologiški produktai yra gaminami užtikrinant, kad jų sudėtyje nėra genetiškai modifikuotų organizmų. GMO yra draudžiami pagal ekologiško maisto ir ūkininkavimo standartų reikalavimus.